Сноуборд Патека

Прв и единствен Сноуборд центар во Република Македонија

Ноќно Скијање

Искусете го ноќното скијање на Осоговските планини

Вештачки Снег

Патеки опремени со топови за вештачки снег

Пешачки Патеки

Пешачки патеки за аматери и професионални планинари

Вкусна Храна

Ресторани кои изобилуваат со вкусна Македонска храна

16º

ски патека 1 1.2 m/s

ски патека 3 0 cm

сноуборд n/a %

Временска прогноза

 • Среда
  01 Октомвири
  13-19h

  15

 • Четврток
  02 Октомвири
  13-19h

  15

 • Петок
  03 Октомвири
  13-19h

  14

 • Сабота
  04 Октомвири
  13-19h

  12

 • Недела
  05 Октомвири
  13-19h

  12

 • Понеделник
  06 Октомвири
  13-19h

  9

 • Вторник
  07 Октомвири
  13-19h

  9

 • Среда
  08 Октомвири
  13-19h

  13

Последни Вести

2014-08-30 12:18:37

СВ. ВАСИЛИЈ ГО СЛАВИ СВОЈОТ ЛЕТЕН ПРАЗНИК

Во недела "Пониква" ќе биде место каде ке се соберат голем број на верници. Во недела манастирот "Свети Василиј" го слави својот летен празник. За таа цел денес на…

Прочитај повеќе

2014-08-16 22:43:42

ВНИМАНИЕ, КОЊИ НА ПАТОТ!!!

Вечерва околу 22:00 часот од еден наш постојан читател ги добивме овие фотографии кои верувале или не се направени на патниот правец Кочани – Пониква, околу 500 метри…

Прочитај повеќе

2014-07-22 21:31:38

ДИВИ КОЊИ ЛУДУВААТ НА „ПОНИКВА“

Веќе подолг период сопствениците на викенд куќичките и на угостителските објекти на „Пониква“ се жалат од коњите кои слободно се шетаат по планината, при тоа …

Прочитај повеќе

2014-06-29 01:42:03

СО НОВ ИМИЏ „ОСОГОВСКИ КОНАК“ СПРЕМЕН ЗА ТУРИСТИЧКАТА СЕЗОНА

Преуреден и со доста примамливи цени, сопствениците на „Осоговски конак“ сместен на „Пониква“, и оваа година се ставија на услуга на љубителите на планинскиот…

Прочитај повеќе

Туристичкиот локалитет Пониква

Туристичкиот локалитет Пониква се наоѓа на 20км северно од Кочани, во прегратките на Осоговските Планини,на 1580 м.н.в., покриен со густа букова шума и разновидна тревна вегетација. Поради поволната клима Пониква претставува извонредно место за летен и зимски туризам.

СМЕСТУВАЧКИ КАПАЦИТЕТИ И РЕСТОРАНИ

Facebook like box

Видео

Video Icon

Македонија снежна - Пониква

И оваа зима има многу незаборавни моменти. Каде ќе ги поминете вие, вашето друштво и семејство. Снежната убавица Пониква оваа година се отвара пред вас. Богатството на букова шума, разновидна вегетација, дивеч и воздух каков што можете само да замислите. Незаборавни прошетки низ прекрасната недопрена природа. Два ски лифта, хотели, одмаралишта, викенд куќи, бунгалови, детско одморалиште... Откријте ја Пониква , бисерот на Осоговијата!